Eredienst voor pensioen van drie brandweermannen

Eredienst voor pensioen

Op zaterdag 17 december 2022 werd er in de brandweerkazerne van Kapellen een Eredienst gehouden voor drie brandweermannen die met pensioen gaan.

De drie brandweermannen zijn Armand Beyers, Patrick Hoegaerts en Georges Robaer, samen zijn ze goed voor 110 jaar brandweer ervaring.

Armand Beyers en Patrick Hoegaerts startten hun carrière als spuitgast in het najaar van 1982 en Georges Robaer op 1 december 1989.

Armand startte in ploeg drie bij Luitenant Robert Smets en Korporaals Marcel Zuyckerbuyck en Robert van Riel. Armand zijn eerste interventie was een schouwbrand op 14 februari 1983 om 20u15 in de Vijverslei te Kapellen.

Patrick Hoegaerts startte in 1983 in ploeg 1 bij 1e sergeant Roger Cleiren en korporaal Jef Cambré. Op 20 november 1982 om 1u25 kon Patrick al meteen uit ‘zijn tram’ om mee een autobrand te blussen in de Kapelsestraat.

En als 3e pensionaris hebben we Georges Robaer, Georges startte op 1 december 1989. Georges had vooral interesse in de brandpreventie.

Tijdens de eredienst werden er drank en snacks voorzien door de vriendenkring, alsook frietjes met saus, frikandellen en Party-Snacks.

Uiteraard was er ook nog de traditionele doop en opdracht, deze keer moesten de drie mannen een ‘brandweer’ koets voorttrekken met hun vrouwen op de zitjes, en nadien een brandje blussen.