Oproep voor brand in Kapellen, blijkt een smeulende bloempot te zijn.

Op vrijdag 09 augustus omstreeks 20:30u werd de brandweer van Kapellen opgeroepen voor een melding ‘brand gebouw’ in de Hoevensebaan te Kapellen.

Daar ter plaatse was een brandgeur waar te nemen, heel het gebouw werd van kelder tot dak grondig nagekeken doch er was nergens iets te vinden. De netbeheerder Fluvius kwam eveneens ter plaatse om te helpen kijken waar de brandgeur vandaan zou komen, tevens om metingen voor gasgeur te doen.

Een tweetal weken geleden werd er iets verder op een werf een elektriciteitscabine weg genomen, de brandweer ging daar eveneens controle uitvoeren, het kon goed zijn dat er een ondergrondse kabel de oorzaak zou zijn. Daarom werd ook Infrax opgeroepen om nazicht te doen. Dit bracht ook niets aan het licht.

Een brandweerman deed nogmaals een controle met de warmtebeeldcamera vanop het voetpad en keek de volledige voorgevel na, ineens zag hij dat er op een klein balkon van het pand ernaast een bloempot ongeveer 45 C° was, daarop werd er besloten om daar van dichtbij een meting uit te voeren. Op het balkon aangekomen zag de brandweer dat de bloempot 80 C° was en er af en toe wat rook uit kwam. De bewoner heeft een potje water gegeven, blijkbaar was dat uiteindelijk de oorzaak van de brandgeur. Na een laatste controle konden de mannen terug richting kazerne vertrekken.

Ook de Politie Noord was ter plaatse om het verkeer in goede banen te leiden, tevens om de nodige vaststellingen te doen.