Brand gebouw te Mortsel

brand gebouw

Op vrijdag 17 juli 2020 rond de middag reed onze fotograaf in Mortsel en zag een rookontwikkeling.

Bij nazicht op Facebook zag hij een post staan van de politie MINOS het bleek te gaan om een brand van een rieten dak in de Ter Varenstraat, en ging meteen als ‘gedreven’ fotograaf polshoogte nemen. ( —> Bron )

Dit is echter niet bestemd voor de ‘Noorderkempen’ doch we kunnen deze reportage niet opzij laten liggen, hij kwam op de redactie met het onderstaand verslag van de interventie.

Door het hevige vuur sloeg het ook over naar het huis van de buren.
De brandweer heeft dan ook snel beslist om extra voertuigen op te roepen, de ploegen van Schoten, Ranst, Wommelgem, Kontich, Lint en Borsbeek kwamen versterken.

Politiezone Minos heeft via sociale media een oproep gedaan om de omgeving te vermijden, de hulpdiensten de ruimte te geven en ook om uit de rook te blijven, alsook dat de Ter Varenstraat afgesloten was voor al het verkeer.

Politiezone Minos was met man en macht ter plaatse om de verschillende straten af te sluiten en het verkeer in goede banen te leiden.
Ziekenwagen Antwerpen 5 (ZNA Middelheim) en ziekenwagen Antwerpen 6 (GZA Sint-Vincentius) kwamen eveneens ter plaatse.

Bij dit hele gebeuren vielen geen gewonden.
Gezien de omvang van het incident werd aan de buren gevraagd hun woningen tijdelijk te verlaten en ramen en deuren te sluiten.

Om 16:30u kwam de brandweer met het goede nieuws dat ze de brand onder controle hadden maar wel nog de hele nacht zullen aanwezig blijven om na te blussen, gezien het een rieten dak was moesten ze deze helemaal losmaken en opengooien, om het riet na te blussen om opflakkeringen te voorkomen.

Beide huizen zijn onbewoonbaar verklaard.

De buurtbewoners mogen dan ook weer veilig naar huis, wel werd er gevraagd indien ze in hun woning rook- geurhinder hebben alles zo goed mogelijk te verluchten door alle ramen en deuren open te zetten.

Het lokale bestuur van Mortsel vraagt nog aan de buurtbewoners indien deze schade hebben door de brand, rook of bluswerken al hun gegevens en informatie over de schade door te mailen naar dit mailadres: noodplanning@mortsel.be .