Brandweermakkers wuiven collega Franky Calluy uit !

In 1975 kwam brandweerman Franky Calluy op zijn eerste interventie aan, wat was deze alweer ? ‘Wespen verdelging’, zijn tweede interventie was een ‘rookbom’ in een telefooncel, daarna de uitslaande brand in ‘De Draak’ en zo is hij 45 jaar lang brandweerman van de post Kapellen.

Nu vandaag is de dag aangekomen dat hij met welverdiend pensioen zal gaan, en waar zijn brandweermakkers hem uitwuiven op traditionele wijze, al de brandweerwagens stonden ineens in de straat, en Franky kwam buiten nadat er ineens een sirene loeide voor zijn deur, verbaasd zag hij zijn collega’s staan aan de overkant van de straat.

Dan was het richting kazerne om hem de erehaag te bezorgen, nadien moest hij een vuurtje blussen met het poeder dat gebruikt wordt voor ‘wespen verdelging’, dat ging niet zo makkelijk, dus mocht hij het met water proberen. Uiteraard stonden zijn makkers al klaar om hem een nat pak te bezorgen. Brandweer Commandant Bruno Weyers had een mooie speech gemaakt, waarbij heel wat vragen vanaf 1975 aan bod kwamen, Franky moest eens goed nadenken. Maar hij heeft het goed gedaan. Franky kreeg van gans het korps een welverdiende vakantie aangeboden. Ook de felicitaties van de Heer burgemeester en delegatie van Kapellen vielen in goede aarde.

( Deze tekst is gemaakt door mezelf en kan nog aangepast worden, ik heb Franky in de voorbije jaren dikwijls voor mijn lens in actie gezien, nu mag je genieten van je pensioen, bedankt en tot ziens ! )

Meer foto’s te bekijken op mijn —–>  Facebookpagina