Brandweermakkers wuiven collega uit !

Na een actieve carrière van 34j mag Sergeant – Majoor Guido Verwimp eindelijk gaan genieten van zijn welverdiend pensioen.

Zaterdagnamiddag ging plots Guido zijn brandweerpieper, toen hij zijn woning kwam buiten gelopen stond tot zijn grote verbazing het voltallige brandweerkorps van Kapellen daar verzameld. Eens terug in de kazerne werd door alle collega’s een erehaag gevormd, na een korte toespraak werd Guido nog even onderworpen aan een laatste oefening gevolgd door… uiteraard een nat pak!

Sedert 1984 maakte Guido deel uit van het korps in Kapellen, in al die jaren was Guido er nagenoeg altijd wel bij als de pieper ging, als hij van wacht was kon zijn vrouw steevast alleen op stap!

Dat hij op zijn leeftijd niet moest onderdoen voor de jongere generatie bewees hij vrijdagavond nog tijdens een uitslaande appartementsbrand in de Akkerstraat te Stabroek.

Eigenlijk heeft Guido nog dienst tot middernacht, vanaf dan mag hij en zijn brandweerpieper pas definitief genieten van de welverdiende rust, althans toch voor even want we gaan Guido snel terug zien in de brandweertoren van de Kalmthoutse Heide, waar hij binnenkort de wacht gaat houden en zijn collega’s aansturen.