Brandweerman verruild post Kapellen naar Wuustwezel.

Hans Peeters

Ploeg 2 van de Brandweer Kapellen dient andermaal afscheid te nemen van een korpslid die verhuist naar een andere gemeente binnen de zone rand.

Brandweerman Hans Peeters verruild de post Kapellen voor de post Wuustwezel.

Hans begon op 1 februari 2005 als stagedoend brandweerman- vrijwilliger bij de gemeentelijke brandweerdienst van 2950 Kapellen komende van de vrijwillige gemeentelijke brandweer Brasschaat.

Tijdens zijn modulaire opleiding persoonlijke bescherming diende hij contact op te nemen met de kapitein Koen van der Zwalm, omdat enkel de deelnemers met gladgeschoren gelaat of beperkte baardgroei (binnen het gelaatstuk), werden toegelaten tot deze “opleiding”. Hans beschikte altijd over een harig gelaat. Omdat zijn woning in Kapellen verkocht was en zijn nieuwe woning in Wuustwezel nog niet klaar was woonde hij in het ouderlijk huis in Heide, hij verdeelde zijn brandweer tijd zowel in de post Kapellen en Wuustwezel. Zijn collega’s van ploeg 2 deden hem uitgeleide op gepaste wijze.

Omstreeks 19:00u waren we op afspraak in de post Kapellen voor een groepsfoto, nadien zijn we met Old-Timer ‘Bosje’ vriendenkring, de nieuwe bostankwagen en het logistiek voertuig richting Kampweg te Wuustwezel gereden.

Aldaar werd de opstelling van de manschappen gerealiseerd, waarbij gegroet werd, en Hans ontvangen werd door de collega’s van de post Wuustwezel.

Jammer dat het domein niet verlicht was en ikzelf als fotograaf moest werken met de belichting van de voertuigen, nadien heb ik de foto’s bijgewerkt en er toch nog een mooi ‘fotoverslag’ van kunnen maken.