Memorabele overdracht van Sergeant D. Verbist van brandweer Kapellen naar post St-Job.

Op dinsdag 1 Oktober 2019 omstreeks 19:00u kreeg Sergeant D. Verbist van de Brandweer Kapellen een telefoontje om even naar de kazerne te komen voor een ‘groepsfoto’, wat er toen gebeurde had hij niet verwacht..

Ploeg 2 van de Brandweer van Kapellen nam afscheid van sergeant Danny Verbist.
Hij begon op 1 januari 1996 als stagiaire bij de brandweer en schopte het tot sergeant.
Ook beroepsmatig koos hij voor een job bij de brandweer van Antwerpen. Hij wist steeds beide functies te combineren. Toen hij zijn vriendin Els leerde kennen sloeg de vlam in’ zijn pan’. Maar…zij woonde in St. Job. Door de vorming van de zone was Danny in de mogelijkheid om van post te veranderen,  zonder dat hij ontslag moest nemen en kon hij zijn hobby blijven uitoefenen.

Ploeg twee kon dit niet laten gebeuren zonder een memorabel afscheid te geven. Onder het mom van nog een laatste maal een ploegfoto te maken, werd hij naar de kazerne gelokt. Na die foto gingen we nog een foto op locatie nemen.

In interventiekledij en geblinddoekt ging de reis in de autopomp naar Sint Job. Eens aangekomen kreeg hij een valiesje waarmee hij het bruggetje van sluis5 diende over te steken waar zijn nieuwe collega’s van Sint Job hem stonden op te wachten, uitgewuifd door zijn oude ploeg.

Foto’s ©Pascal

Foto’s ©Jesse

 

Een reactie

  • VAN DESSEL - DIEUDONNE FLORKE, JEF

    Wij kunnen niet genoeg ONZE brandweermannen (vrouwen) bedanken voor hun inzet! Doe zo voort, bedankt !!!