Storm Ciara richt veel schade aan in de Noorderkempen

Storm Ciara

Storm Ciara die zondag over ons land trok heeft veel schade aangericht in de Noorderkempen, ze heeft snelheden tot wel 130 km per uur behaald daar door zijn er veel bomen omgewaaid, takken die vielen dakpannen die wegwaaiden auto’s die beschadigd werden door takken of bomen, ook waren er veel kelders ondergelopen straten die blank stonden door de felle regen die storm Ciara zondagavond bijhad de brandweer Zone Rand heeft in totaal 650 oproepen verwerkt, met man en macht hebben ze tot de late uren gewerkt ook maandag werd er stormschade opgeruimd.

In de Eikendreef te Brasschaat zijn er 2 bomen omgewaaid en in een andere boom terecht gekomen waardoor die boven de weg hingen en een gevaarlijke situatie vormden, de Brasschaatse brandweer heeft alles afgesloten zodat er niemand in gevaar kwam .

In de De Wandeleerlei te Brasschaat is er een boom op de rijbaan terecht gekomen buurtbewoners hebben de boom in stukken gezaagd om de baan terug vrij te maken.

Op de Miksebaan te Brasschaat is er door de hevige wind een grote tak van een boom gescheurd.

In een wandelpad tussen de Helena Thyslei en de Beemdenstraat te Brasschaat is er een boom omgewaaid en tegen aan andere boom terecht gekomen, waardoor er een gevaarlijke situatie was de brandweer van Brasschaat heeft de weg afgesloten voor voetgangers en fietsers.

In de De Phillipen Aard te Brasschaat is er een boom over de rijbaan terecht gekomen.

In de Fortsebaan te Brasschaat is er een boom omgewaaid, zelfs de wortels zijn mee los gekomen.

Op de Brechtsebaan te Brasschaat is er een boom op het voetpad en deels over de rijbaan terecht gekomen de brandweer is de boom komen verwijderen.

In de H.de Winterlei is er grote tak afgebroken en langs de weg beland.

De Hoogboomsteenweg te Kapellen was vanaf zondagnamiddag afgesloten voor al het verkeer omdat er een boom dreigde te vallen, de brandweer van kapellen heeft de boom deels ontmanteld en vast gemaakt met spanbanden, maandagnamiddag zou een boomzorgbedrijf  de boom helemaal ontmantelen.

In de Ploegsebaan te Brasschaat is er aan een bouwwerf een lange rij hekken omgewaaid .

Op het kruispunt van de Bredabaan met de Voshollei te Brasschaat is er een reclamebord van de gemeente omgewaaid

Op de Bredabaan te Brasschaat is er een “te koop” losgekomen door de hevige wind die aan een appartement hing.

Op de Ebeslaan te Sint Job in’t Goor is er een mobiele bouwwerf wc omgewaaid door de krachtige wind.

In de Aerdenlei te Brasschaat is er op een bouwwerf het zeil van een dakconstructie losgekomen.