Stormschade provincie Antwerpen.

Gisteren werd onze provincie geteisterd door een felle storm. Tijdens de piekmomenten behaalde de windsnelheden van om en bij de 122 km/u. De hoogste windsnelheid die gemeten werd voor het land in het weerstation van Stabroek. Weercode oranje werd gisteren terecht afgekondigd door het KMI voor de provincies Antwerpen, Oost- en West-Vlaanderen.
Ook het noodnummer 1772 werd gisterenmiddag geactiveerd en is momenteel nog steeds actief. Wanneer dit nummer van kracht is, worden nog steeds de operatoren van het Hulpcentrum 112 hiervoor ingezet om de noodcentrale te “ontlasten” en een onderscheid te maken met dringende noodgevallen. Desondanks kregen vele oproepers een bandje te horen, of duurde het uren om antwoord te krijgen. Vele oproepers belden het nummer 112 zelf in de hoop verder geholpen te worden, of in sommige kleinere gemeenten belden de mensen rechtstreeks naar een brandweerkazerne, of liepen er langs. De werking van dit nummer krijgt veel kritiek zowel van de burger als het personeel uit de hulpcentrales zelf die nog steeds onderbemand zijn.
Sinds de activering gisteren om 13 uur tot ’s avonds 20 uur werden in totaal 78.374 oproepen ontvangen. De meeste oproepen kwamen uit de provincies Oost-Vlaanderen met 24.671 oproepen, en Antwerpen met 22.112 oproepen.

 

Aan de Kotsheide te Schilde viel een boom op elektrische kabels die werden losgerukt

De Abdijlaan te Brecht was een tijdlang versperd door omgewaaide bomen aan bouwmaterialen Luyckx.

Op de Brechtsebaan en Veldstraat te Brasschaat vielen bomen op daken van woningen. 50 meter verder in de Veldstraat dreigde er nog en boom te vallen.

Veldstraat te Brasschaat

In de Hofstraat te Brasschaat viel een boom op een voertuig en waaiden zonnepanelen van een dak.

Nog op de Bredabaan viel een boom op een voertuig die op een oprit van een huis stond .

Op de Bredabaan te Brasschaat waaiden 6 bomen omver. De Bredabaan was volledig versperd tussen de Sint Jobsesteenweg en het centrum van Gooreind.