Zware brand bij Oud Papier Michel te Kalmthout.

oud papier

Op maandagavond 4 mei omstreeks 18:30u brak er bij Oud Papier Michel op de Brasschaatsesteenweg te Kalmthout een hevige brand uit.

De brand zou vermoedelijk begonnen zijn in het midden van het gebouw, waar er machines staan die instaan voor het versnipperen van het oude papier, hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk, omdat de twee loodsen vol papier stonden was er een enorme rookontwikkeling die tot ver te zien was in de omgeving.

De operationele fase van het gemeentelijk rampenplan werd hiervoor afgekondigd.

Gezien de hevigheid van de brand was dit geen simpele zaak voor de brandweer, ze zijn dan ook met verschillende korpsen van de Brandweerzone Rand ter plaatse gekomen om het vuur zo spoedig mogelijk onder controle te krijgen en om erger te voorkomen, zo zijn de korpsen van Brasschaat, Wuustwezel, Kapellen, Essen, Schoten, Brecht en de Civiele Bescherming de ploegen van Kalmthout komen bijstaan.

Ook werd het groot water transport ingezet om alles onder controle te krijgen, hiervoor hebben ze water uit een omliggende vijver gebruikt.

De brandweer zal dan ook nog enkele dagen nodig hebben om 2.000 ton aan papier uit de loods te halen met bulldozers om na te blussen zodat er geen nieuwe heropflakkering kan plaatsvinden.

Politie Zone-Grens was eveneens ter plaatse om de wegen naar het incident af te sluiten, alsook om kijklustige op een afstand te houden.

Ziekenwagen Kalmthout stond tijdens de interventie stand-by.