Zware industriebrand in Wijnegem

industriebrand

Op woensdag 24/06/2020 werden rond 17u de hulpdiensten gealarmeerd in verband met hevige ontploffingen die gepaard gingen met een zware industriebrand in het bedrijf “Gouda Vuurvast Belgium” aan het Vosveld te Wijnegem, het bedrijf zou instaan voor industriële vuurvaste bekleding.

De brandweerzone Antwerpen kwam massaal ter plaatse en de operationele fase van het rampenplan werd afgekondigd.

De brand ontstond volgens de Brandweerzone Antwerpen door een explosie aan een technische installatie, kort na het uitbreken van de brand vonden er nog explosies plaats, maar toen ging het om gasflessen die opgestapeld waren bij het bedrijf om onder meer laswerken mee te doen.

De politie bevestigt dat de brand al snel via het dak oversloeg naar het aanpalende textielbedrijf CWS.

De politiezone Minos en Antwerpen waren eveneens ter plaatse om al het verkeer in goede banen te leiden.

Van het medische deel kwamen Ziekenwagen Antwerpen 10 ( Jan Palfijn ), Ziekenwagen Antwerpen 8 ( AZ Monica Deurne ) en MUG Antwerpen 5 ( Jan Palfijn ) ter plaatse.

Desondanks de grootte van het incident raakte er 1 persoon slechts licht gewond, hij werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Door de extreme warmte is er aan het nabije ambulancebedrijf ART* gevraagd om te helpen bij de logistieke taken, dit ging dan over het ter beschikking stellen van middelen om de brandweermannen tijdig af te koelen.

De brandweer vraagt iedereen in de omgeving om ramen en deuren gesloten te houden.