Zware uitslaande brand te Stabroek

Zware uitslaande brand te Stabroek

Op zaterdagnamiddag 8 augustus 2020 omstreeks 14:00u kwam er bij brandweer Kapellen, Kalmthout en Berendrecht de melding binnen voor een industriebrand aan het Laageind te Stabroek.

Bij aankomst werd er al snel beslist om meerdere ploegen te vorderen, in totaal kwamen er ongeveer 80 brandweerlieden ter plaatse.

Het bleek te gaan om een zware brand bij groenten en fruithandel Dobbels-Cuypers, de vlammen sloegen door het dak van drie loodsen, de rookpluim was tot ver buiten Stabroek te zien.

De ploegen van Brasschaat, Kalmthout, Edegem, Schoten, Wuustwezel, Zandhoven, Zoersel, Stabroek, Civiele bescherming, ziekenwagen SIWHA, en de adjunct directeur medische hulpverlening waren aanwezig. De adviseur gevaarlijke stoffen kwam eveneens omdat, omwonenden en toeschouwers zich afvroegen of de zwarte rookpluim al dan niet giftig was, en asbestdeeltjes bevatte. hiervoor vroeg de brandweer om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te zetten in de nabije omgeving.

De operationele fase van het rampenplan ging van kracht en een instelling voor volwassenen met een mentale handicap is uit voorzorg even ontruimd. Voor een nabijgelegen woon-zorgcentrum was geen evacuatie nodig.

De brandweer zal nog enige tijd nodig hebben om na te blussen.

Een brandweerman raakte lichtgewond tijdens de bluswerken.

De politiezone Noord kwam eveneens om de nodige vaststellingen te doen.

De afrit Stabroek van de A12 richting Nederland was er tijdelijk afgesloten, net als de N111 van Stabroek naar Wuustwezel.

Hoe de brand is ontstaan wordt nog onderzocht.

 

 

 

 

2 reacties